Wat is iDIN?

En waarom heb ik het nodig?

Wat is iDIN?

iDIN is een identificatiedienst van de Nederlandse banken. Met iDIN kun je veilig en op dezelfde manier inloggen, jezelf identificeren, of je leeftijd bevestigen bij steeds meer partijen zoals overheidsinstanties, verzekeringsmaatschappijen, webwinkels en dus ook bij Safebay. De meeste grotere banken ondersteunen iDIN. Op de website van iDIN kun je zien welke banken dat zijn.

Hoe werkt iDIN?

Om iDIN te gebruiken hoef je geen apart account of iets dergelijks te registreren of aan te vragen. Het werkt ongeveer op dezelfde manier zoals iDeal, alleen doe je met iDIN géén betaling. Wanneer je kiest voor inloggen met iDIN komt je in een scherm waar je jouw bank kunt selecteren. Vervolgens kun je inloggen met de methode die jouw bank hanteert voor bijvoorbeeld internetbankieren. Lees de instructies van de volgende banken op hun eigen website: ING, Rabobank, ABN AMRO

Waarom iDIN?

Met iDIN kan je je identiteit online bevestigen omdat je je al hebt gelegitimeerd bij het openen van een bankrekening. Dit biedt zekerheid over de identiteit van alle gebruikers van Safebay, aangezien ook vertrouwelijke gegevens veilig uitgewisseld moeten kunnen worden. Het is dus een vertrouwd en veilig identificatiemiddel.